Zakelijke leaserijders gaan steeds vaker met EV op vakantie

Zakelijke leaserijders gaan steeds vaker met EV op vakantie

Het aantal zakelijke leaserijders dat ervoor kiest om met een elektrische auto op vakantie te gaan, neemt steeds verder toe. Dit is een positieve ontwikkeling voor zowel de leaserijder als het milieu. Elektrische auto's bieden namelijk tal van voordelen, zoals lagere brandstofkosten en minder uitstoot van schadelijke stoffen. Bovendien worden er steeds meer laadpalen geplaatst, waardoor het opladen van de auto tijdens de vakantie steeds gemakkelijker wordt. In dit artikel bespreken we de opkomst van elektrische autovakanties en de voordelen die hiermee gepaard gaan voor leaserijders.

Elektrische autovakanties

De komst van elektrische auto's heeft ervoor gezorgd dat het maken van vakanties met de auto steeds duurzamer wordt. Waar voorheen de benzinemotor de enige optie was voor lange afstanden, kunnen leaserijders nu kiezen voor een elektrische auto. Deze auto's hebben een veel grotere actieradius gekregen en zijn daardoor uitermate geschikt voor lange ritten. Daarnaast zijn er steeds meer laadpalen beschikbaar, waardoor het opladen van de auto onderweg geen probleem meer is. Dit zorgt ervoor dat leaserijders met een elektrische auto nu zonder zorgen en met een gerust hart op vakantie kunnen gaan.

Toename van leaserijders

Het aantal zakelijke leaserijders op vakantie met de EV is de afgelopen jaren gestaag toegenomen. Dit heeft voornamelijk te maken met een combinatie van factoren. Ten eerste is het aanbod van elektrische auto's flink gestegen. Er zijn nu meer modellen beschikbaar met een grotere actieradius en meer laadmogelijkheden. Daarnaast worden er steeds meer laadpalen geplaatst, zowel langs snelwegen als op vakantieparken en campings. Leaserijders ervaren hierdoor minder drempels om met een elektrische auto op vakantie te gaan.

Voordelen voor leaserijders

Het is niet alleen het milieu dat profiteert van elektrische autovakanties, ook de leaserijders zelf hebben er baat bij. Ten eerste zijn elektrische auto's vaak voordeliger in gebruik. Elektriciteit is goedkoper dan benzine of diesel, waardoor de brandstofkosten aanzienlijk lager uitvallen. Daarnaast zijn elektrische auto's vaak vrijgesteld van tol en hebben ze geen last van milieuzones of andere beperkende maatregelen. Dit zorgt ervoor dat leaserijders met een elektrische auto vlot en zonder extra kosten op hun vakantiebestemming kunnen arriveren.

Een geslaagde elektrische autovakantie

Voor leaserijders die overwegen om met een elektrische auto op vakantie te gaan, zijn er een aantal tips om rekening mee te houden. Ten eerste is het belangrijk om de laadinfrastructuur van de vakantiebestemming te onderzoeken. Zijn er voldoende laadpalen beschikbaar? Daarnaast is het handig om voor vertrek de route te plannen inclusief laadpunten onderweg. Op die manier weet de leaserijder precies waar hij of zij kan laden en hoeft er onderweg geen tijd verloren te gaan met zoeken naar een laadpunt. Tot slot is het aan te raden om altijd een laadpas en verschillende laadkabels mee te nemen, zodat er altijd opgeladen kan worden, ongeacht het type laadpunt.

Het aantal zakelijke leaserijders dat met een elektrische auto op vakantie gaat, stijgt gestaag. Dit is een positieve ontwikkeling voor zowel de leaserijder als het milieu. Elektrische autovakanties bieden tal van voordelen, zoals lagere brandstofkosten en minder uitstoot van schadelijke stoffen. Bovendien zijn er steeds meer laadpalen beschikbaar, waardoor het opladen van de auto tijdens de vakantie steeds gemakkelijker wordt. Het is dan ook geen verrassing dat steeds meer leaserijders ervoor kiezen om met een elektrische auto op vakantie te gaan.