Foto’s maken met kunstmatige intelligentie? Lees hier wat dit voor jou kan betekenen!

Foto’s maken met kunstmatige intelligentie? Lees hier wat dit voor jou kan betekenen!

De wereld van de fotografie verandert snel, zeker nu er de mogelijkheid is om met Art Intelligence foto’s te maken. Met deze technologie is het mogelijk om scherpere, betere foto’s te maken dan ooit. Ook voor mensen die hier ‘geen verstand’ van hebben, liggen er opeens veel mogelijkheden. Zowel voor particulier, als zakelijk gebruik, wordt deze technologie steeds meer gebruikt. Hieronder kun je lezen waarom foto’s maken met AI zo’n vlucht neemt en waarvoor je het zoal kunt gebruiken!

Foto’s maken met kunstmatige intelligentie

Een groot voordeel van het foto’s maken met AI is dat je heel precies de afbeelding kunt krijgen die je wilt. Wil je een foto van een reiger in de vroege ochtend, in de mist, op een weiland? Dan kun je die door middel van AI gewoon laten samenstellen! Je hoeft er niet vroeg voor uit bed, je hoeft geen geluk te hebben dat die reiger er precies zit op die perfecte ochtend in de mist. Je laat gewoon de computer zijn werk doen en klaar ben je. Ook als het gaat om de precisie ben je bij AI aan het goede adres, je bepaalt immers helemaal zelf hoe iedere millimeter van je foto eruit komt te zien. Hiermee kun je een enorme slag slaan als het gaat om de kwaliteit van je foto’s, maar ook ga je hiermee veel tijd besparen. Bovendien is het maken zelf eenvoudig om te doen, bijvoorbeeld via de AI Image generator. Ideaal toch?

Waarvoor kun je het gebruiken?

Ben je actief in de medische wereld? Dan is AI bijvoorbeeld prima in te zetten om bijvoorbeeld medische beelden mee te analyseren. Hiermee kunnen er bijvoorbeeld betere conclusies worden getrokken naar aanleiding van de foto’s. Ook gezichtsherkenning kan veel nauwkeuriger door middel van AI-toepassingen. Handig als je camera’s hebt hangen en er ingebroken wordt, heb jij goed bewijsmateriaal! Als het gaat om het zelf ‘maken’ van foto’s kun je het bijvoorbeeld inzetten om voor je bedrijf je eigen reclamefoto samen te stellen, bijvoorbeeld voor op een flyer. Denk hierbij aan een grappige foto, waarbij je bijvoorbeeld iemand jouw product laat gebruiken, op een humoristische manier. Normaal zou zo’n foto je duizenden Euro’s kosten als je hiervoor een reclamebureau inhuurt, met AI is dit een stuk goedkoper en sneller. Meer inspiratie over AI foto's? Zie ook: AI generated Images!