Zakendoen met Spanjaard? Wij hebben 3 tips voor je!

Zakendoen met Spanjaard? Wij hebben 3 tips voor je!

In het zonnige Spanje is het niet alleen goed vertoeven voor vakantiegangers, maar het land biedt ook volop mogelijkheden voor zakelijke kansen. Of je nu van plan bent om een bestaand bedrijf over te nemen, een nieuwe onderneming te starten of simpelweg internationaal wilt uitbreiden, zakendoen met Spanjaarden kan zeer lucratief zijn. Het is echter belangrijk om rekening te houden met de Spaanse cultuur, gewoonten en zakelijke etiquette. Daarom geven wij je in dit artikel 3 waardevolle tips om succesvol zaken te doen met Spanjaarden.

Tip 1: Leer het Spaanse ritme kennen

Als je in Spanje zaken wilt doen, is het belangrijk om het Spaanse ritme te begrijpen en te respecteren. Spanjaarden hebben een ander tijdsbesef dan veel andere Europese landen. Zo start de gemiddelde werkdag later en wordt er uitgebreid geluncht. Als je een afspraak maakt, is het gebruikelijk om iets meer tijd te reserveren, aangezien de Spanjaarden graag de tijd nemen voor een goed gesprek en het opbouwen van persoonlijke relaties. Dit betekent ook dat je flexibel moet zijn in je planning en niet te veel verwachtingen moet hebben van strakke deadlines.

Tip 2: Investeer in relaties

In Spanje is het opbouwen en onderhouden van persoonlijke relaties van groot belang. Spanjaarden hechten veel waarde aan vertrouwen en het opbouwen van een goede band. Het is daarom aan te raden om tijd te investeren in het opbouwen van deze relaties voordat je verwacht succesvol zaken te kunnen doen. Een goede manier om dit te doen is door deel te nemen aan sociale activiteiten, zoals lunchen in Playa de Muro of het bijwonen van netwerkevenementen. Hierdoor krijg je de kans om in informele setting met potentiële zakenpartners te praten en een persoonlijke band op te bouwen.

Lunchen in Playa de Muro

Lunchen in Playa de Muro is prima idee, het is puur genieten in deze populaire badplaats op het eiland Mallorca. Het is een prachtige locatie om zakelijke relaties te versterken. Geniet samen met je zakenpartners van de heerlijke Spaanse keuken en de ontspannen sfeer aan het strand. Door samen te eten en te praten in een informele omgeving, kun je op een persoonlijk niveau kennismaken en vertrouwen opbouwen. Vergeet niet dat eten in Spanje een belangrijk onderdeel is van de cultuur en dat het nuttigen van een goede maaltijd zakenrelaties kan versterken.

Tip 3: Leer de Spaanse taal en cultuur

Hoewel veel Spanjaarden Engels spreken, kan het spreken van de Spaanse taal een groot voordeel zijn bij het zakendoen in Spanje. Het laat zien dat je interesse hebt in de Spaanse cultuur en dat je bereid bent om moeite te doen om elkaar beter te begrijpen. Daarnaast is het belangrijk om kennis te hebben van de zakelijke etiquette en gewoonten in Spanje. Denk hierbij aan het geven van visitekaartjes bij een ontmoeting, het begroeten met een stevige handdruk en het in acht nemen van de hiërarchische structuur in Spaanse bedrijven. Door respect te tonen voor de Spaanse taal en cultuur, vergroot je de kans op succesvolle zakelijke relaties.

Kortom, als je van plan bent om zakelijk actief te worden in Spanje, is het belangrijk om rekening te houden met de lokale cultuur, gewoonten en zakelijke etiquette. Door het Spaanse ritme te begrijpen en te respecteren, te investeren in relaties en te leren over de taal en cultuur van Spanje, vergroot je de kans op succesvolle zakelijke kansen. En vergeet niet, als je de kans krijgt, geniet dan van een heerlijke lunch in Playa de Muro om de banden met je zakenpartners te versterken. Veel succes met zakendoen in Spanje!