Meer zichtbaarheid? Ga voor bouwborden!

Meer zichtbaarheid? Ga voor bouwborden!

Je bent vast wel eens langs een bouwplaats gereden en hebt daar een groot bord gezien met daarop informatie over het project en het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de bouw. Deze borden, ook wel bouwborden genoemd, zijn een veelvoorkomend beeld bij bouwprojecten. Maar wat is nu eigenlijk de functie en het belang van deze borden? In onderstaand blog gaan we dieper in op de rol van bouwborden en waarom ze zo belangrijk zijn voor bedrijven.

Waarom zichtbaarheid belangrijk is voor een bedrijf

Als bedrijf is het van groot belang om zichtbaar te zijn voor potentiële klanten. Het is immers lastig om nieuwe klanten te werven als zij niet eens weten dat jouw bedrijf bestaat. Daarom is het belangrijk om op verschillende manieren zichtbaar te zijn, bijvoorbeeld door middel van online marketing en reclamecampagnes. Maar ook offline zichtbaarheid is van groot belang, en dat is waar bouwborden om de hoek komen kijken. Een bouwplaats is vaak een uitgelezen kans om de zichtbaarheid van een bedrijf te vergroten. 

Voordelen van image building voor een bedrijf

Naast het vergroten van de zichtbaarheid voor potentiële klanten, heeft het gebruik van bouwborden ook vele voordelen op het gebied van image building voor een bedrijf. Een sterk en aantrekkelijk imago is namelijk van groot belang voor het succes van een bedrijf. 

Betrouwbaarheid en professionaliteit

Een goed ontworpen en goed geplaatst bouwbord straalt betrouwbaarheid en professionaliteit uit. Het laat zien dat het bedrijf kwaliteit levert en zijn projecten serieus neemt. Dit draagt bij aan het vertrouwen van potentiële klanten in het bedrijf en kan ervoor zorgen dat zij eerder voor dit bedrijf zullen kiezen in de toekomst.

Naamsbekendheid

Zoals eerder genoemd, zorgen reclameborden voor de bouw, voor een grote mate van zichtbaarheid. Dit betekent automatisch ook dat de naam van het bedrijf bekender wordt bij het grote publiek. Mensen die dagelijks langs de bouwplaats komen, zullen de naam van het bedrijf onthouden en hierdoor in de toekomst eerder aan dit bedrijf denken bij het zoeken naar een aannemer.

Betrokkenheid bij de lokale gemeenschap

Een bouwbord met informatie over het project en het bedrijf kan er ook voor zorgen dat het bedrijf meer betrokkenheid toont bij de lokale gemeenschap. Dit kan bijvoorbeeld door het vermelden van het aantal arbeiders dat werkzaam is op het project en eventuele sponsoractiviteiten voor lokale verenigingen of goede doelen. Dit kan het imago van het bedrijf in de lokale gemeenschap versterken. Image building dus! Wil jij ook meer doen aan image building? Schakel een bedrijf in die hierin gespecialiseerd is, je zult verbaasd zijn over de mogelijkheden!