Kosten besparen zonder dat het je veel moeite kost?

Kosten besparen zonder dat het je veel moeite kost?

Als bedrijf ben je natuurlijk altijd op zoek naar kostenbesparingen. Minder kosten betekent meer winst en dit is natuurlijk normaal gesproken een belangrijk doel van een bedrijf. Vaak heb je het gevoel dat je als bedrijf ‘alles wel onder de loep hebt genomen’, toch is dit vaak niet het geval. Hieronder hebben we twee kostenposten voor je onderzocht, waarop jouw bedrijf gegarandeerd nog kosten kan besparen. Nieuwsgierig? Hier komen ze!

Besparen op internetkosten

Heb je een aantal jaren geleden alles wat te maken heeft met internet op je bedrijf geregeld en hier vervolgens niet meer naar om gekeken? Is je personeelsbestand ondertussen flink gegroeid en is het internetgebruik ook nog eens flink gegroeid per gebruiker? Dan is de kans groot dat je lopende contract niet meer passend is bij je huidige situatie. Het is in dit geval verstandig om eerst in kaart te brengen hoeveel uren er maandelijks van het internet gebruik gemaakt wordt. Ook is het goed om te weten hoeveel data er bijvoorbeeld wordt verstuurd en ontvangen, zodat je precies weet het internetverbruik eigenlijk is. Met deze informatie kun je gericht op zoek gaan naar de beste zakelijk internet aanbieder die voor jouw bedrijf het scherpste contract in petto heeft. Wat sowieso altijd verstandig is, is om met al je medewerkers een bijeenkomst te houden over het gebruik van internet. Wordt er veel privé gebruik gemaakt van internet? Worden er vaak filmpjes en foto’s gedownload? Maak hier huisregels voor! Je zult verbaasd zijn hoeveel je hierop kunt besparen!

Energiekosten besparen

De kans is groot dat je als bedrijf al bezig bent met duurzaamheid. Een onderdeel van duurzaam ondernemen is natuurlijk het energieverbruik. Door bijvoorbeeld zonnepanelen op dak te plaatsen van je bedrijf kun je fors besparen op energiekosten. Zakelijk energie opwekken en verbruiken wordt met zonnepanelen een fluitje van een cent. Ook kun je met je medewerkers afspraken maken over energieverbruik, denk hierbij aan het gebruik van warm water, het niet onnodig laten branden van verlichting en het standaard verlagen van de temperatuur op kantoor. Zakelijk energie verbruik nog meer verlagen gaat je lukken, want tegenwoordig zijn medewerkers welwillend als het gaat om dit soort maatregelen, omdat zij vaak ook willen gaan voor duurzaamheid. Je leest het; er valt nogal wat te besparen op energiekosten!