Hoe kies je een betrouwbare scheepvaart forwarder?

Hoe kies je een betrouwbare scheepvaart forwarder?

Ben je als ondernemer betrokken bij internationale wereldhandel en distributie? Dan is het vitaal om de selectie van een betrouwbare scheepvaart forwarder volledig te overwegen. Een goede forwarder maakt het verschil tussen soepele levering en logistieke nachtmerries en is een van de belangrijkste schakel in de toeleveringsketen van een onderneming. Er zijn echter hordes aanbieders op de markt, dus hoe weet je welke de juiste is voor jouw bedrijf? Hier zijn 6 tips:

1. Onderzoek ervaring en expertise

Wees bewust van de logistieke schakel die je inschakelt - hoe lang is de forwarder al actief in de branche? Hebben ze ervaring met jouw specifieke goederentype en de markten waarmee je handelt? Een specialist in forwarding toont met gemak een rijke geschiedenis van succesverhalen en gespecialiseerde ervaring waarmee ze mogelijke valkuilen kunnen voorkomen en hierop adequaat weten te anticiperen.

2. Vraag naar referenties

Je onderzoek naar de achtergrond van een logistieke forwarder is nog niet klaar als je nog geen referenties hebt van tevreden klanten. Een betrouwbare forwarder begrijpt dat een direct inzicht in hun prestaties en klanttevredenheid veelzeggend kan zijn, dus vraag gerust naar referenties! 

3. Check hun netwerk  

Een effectieve forwarder beschikt vrijwel altijd over een uitgebreid netwerk van connecties die goed van pas zullen komen in efficiëntie en effectiviteit van de toeleveringsketen van je onderneming. Denk hierbij aan douaneagenten, transportpartners en lokale contacten in de landen waarmee je zaken doet. Een betrouwbaar netwerk kan vitaal zijn voor snelle en hoogwaardige oplossingen van eventuele problemen die zich tijdens het transport kunnen voordoen.

4. Dienstenportfolio

Dit is een belangrijke vraag: biedt de forwarder die je op het oog hebt diensten aan die passen bij jouw behoeften, zoals opslag, inklaring of multimodaal transport?

De keuze voor een scheepvaart forwarder is een strategische beslissing die moet aansluiten op de gewenste bedrijfsresultaten. Wil je zeker zijn van efficiëntie en volledigheid van je supply chain, bezoek dan de website van Broekman Logistics voor een logistieke partner die je helpt groeien op de wereldmarkt.

5. Klantenservice 

Goede communicatie kan het absolute verschil maken tussen forwarders. Ongeacht het logistieke proces, de kwaliteit van de klantenservice brengt kalmte en succes met zich mee. 

Hoe beoordeel je goede communicatie? Let erop dat de logistieke forwarder proactief communiceert, gemakkelijk te bereiken is en snel weet te reageren op jouw vragen.

6. Transparantie in prijzen 

Kwaliteit heeft een prijskaartje, maar dit moet wel transparant gebeuren. Krijg daarom duidelijk inzicht in alle kosten die je kunt verwachten en vermijd forwarders die verborgen kosten of onduidelijke prijsstructuren hanteren.