5 handige producten voor ergonomisch werken

5 handige producten voor ergonomisch werken

Het belang van ergonomisch werken wordt steeds meer erkend. Een goede werkhouding kan rugklachten voorkomen en de productiviteit verhogen. Gelukkig zijn er allerlei handige producten verkrijgbaar die bijdragen aan een ergonomische werkomgeving. In dit artikel vind je vijf van deze producten die je helpen om comfortabel en gezond te werken.

Ergonomische bureaustoel

Een goede bureaustoel is essentieel voor een ergonomische werkplek. Een ergonomische bureaustoel biedt ondersteuning aan je rug en voorkomt dat je gedurende de dag last krijgt van nek-, rug- en schouderklachten. Let bij het kiezen van een bureaustoel op de verstelbaarheid en het materiaal. Een stoel die je in hoogte en diepte kunt verstellen en is gemaakt van ademend materiaal zorgt voor optimaal zitcomfort.

Verstelbaar bureau

Een verstelbaar bureau is een uitstekende investering als je ergonomisch wilt werken. Met een verstelbaar bureau kun je eenvoudig afwisselen tussen zitten en staan tijdens het werken. Hierdoor voorkom je een statische houding en stimuleer je de bloedsomloop. Daarnaast kan een verstelbaar bureau ook zorgen voor een betere concentratie en productiviteit. Verstelbare bureaus zijn in verschillende hoogtes verkrijgbaar. Kies een hoogte die bij jouw lengte en werkhouding past.

Ergonomisch toetsenbord

Een ergonomisch toetsenbord is speciaal ontworpen om de belasting van de polsen en de onderarmen te verminderen. Deze toetsenborden hebben een gebogen vorm of een gesplitst ontwerp, waardoor je handen in een natuurlijke positie blijven tijdens het typen. Dit voorkomt overbelasting en kan klachten als RSI helpen voorkomen. Een ergonomisch toetsenbord is een waardevolle toevoeging aan je werkplek als je veel tijd achter de computer doorbrengt.

Monitorarm

Een monitorarm is een handig product dat je helpt om je beeldscherm op de juiste hoogte en afstand te plaatsen. Door je monitor op ooghoogte te zetten voorkom je dat je continu naar beneden moet kijken, wat belastend kan zijn voor je nek. Daarnaast kun je met een monitorarm de afstand tot het scherm aanpassen, zodat je altijd op de juiste afstand zit. Dit zorgt voor een ergonomische werkhouding en voorkomt klachten aan je nek en schouders.

Polssteun

Een polssteun kan uitkomst bieden als je regelmatig last hebt van pijnlijke polsen tijdens het typen. Deze steun zorgt ervoor dat je polsen in een natuurlijke positie blijven terwijl je typt. Hierdoor worden je polsen minder belast en kun je comfortabeler werken. Polssteunen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en prijsklassen. Kies een polssteun die bij jouw wensen en behoeften past.

Dit waren vijf handige producten die bijdragen aan een ergonomische en gezonde werkomgeving. Door te investeren in ergonomische kantoorproducten kun je rugklachten voorkomen en de productiviteit verhogen. Ben je op zoek naar de beste kantoorproducten om ergonomisch te werken? Neem dan een kijkje bij onze webshop en bestel de beste kantoorproducten voor een ergonomische werkplek.