Tweede huis in Duitsland? Kies voor het prachtige Rothenburgobdertauber

Tweede huis in Duitsland? Kies voor het prachtige Rothenburgobdertauber

Wil je een tweede huis in het buitenland? Overweeg dan eens het pittoreske stadje Rothenburgobdertauber, gelegen in het hart van Duitsland. Met zijn prachtige oude stad, historische gebouwen en charmante sfeer, is deze bestemming perfect voor liefhebbers van rust, geschiedenis en natuur. In dit artikel ontdek je waarom Rothenburgobdertauber een geweldige plek is om een tweede huis te kopen.

Een historische schat

Rothenburgobdertauber is een stad die doordrenkt is van geschiedenis. Met zijn middeleeuwse stadsmuren, gotische huizen en geplaveide straatjes, lijkt het alsof de tijd hier heeft stilgestaan. Het is alsof je teruggaat naar de tijd van ridders en koningen. Een wandeling door de stad voelt als een reis door de geschiedenis, met elk gebouw dat zijn eigen verhaal vertelt. Of je nu geïnteresseerd bent in middeleeuwse architectuur of gewoon wilt genieten van de romantische sfeer, Rothenburgobdertauber zal je zeker bekoren.

Charmante Duitse cultuur

Naast zijn historische betekenis, biedt Rothenburgobdertauber ook een authentieke Duitse ervaring. Het stadje heeft talloze traditionele restaurants waar je kunt genieten van heerlijke Duitse gerechten, zoals Bratwurst, Sauerkraut en strudel. Ook zijn er verschillende festivals en markten waar je de lokale cultuur kunt ervaren. Probeer de kerstmarkt tijdens de feestdagen of bezoek het beroemde Weihnachtsmuseum, waar je alles leert over de Duitse kersttradities. Je zult hier zeker ondergedompeld worden in de charme van de Duitse cultuur.

Natuurpracht in de omgeving

Rothenburgobdertauber is niet alleen een stad vol geschiedenis en cultuur, maar het is ook omgeven door prachtige natuur. Van glooiende heuvels tot uitgestrekte bossen, er zijn tal van mogelijkheden om van de buitenlucht te genieten. Maak een wandeling langs de Tauber rivier, fiets door de omliggende heuvels of maak een trektocht door het nabijgelegen natuurpark. Als je een natuurliefhebber bent, zul je hier zeker je hart ophalen.

Betaalbare vastgoedprijzen

Een andere reden om een tweede huis in Rothenburgobdertauber te overwegen, zijn de betaalbare vastgoedprijzen. In vergelijking met andere populaire bestemmingen in Duitsland, zoals München of Berlijn, zijn de prijzen hier veel schappelijker. Of je nu op zoek bent naar een charmant historisch huis in het centrum van de stad, of een modern appartement aan de rand, er zijn opties voor elk budget. Bovendien is het bezitten van een tweede huis in Duitsland ook fiscaal voordelig, met gunstige regelingen voor belastingen en hypotheken.

Maak van Rothenburgobdertauber jouw tweede thuis

Als je altijd al hebt gedroomd van een tweede huis in het buitenland, overweeg dan Rothenburgobdertauber. Dit stadje, doordrenkt van geschiedenis en charme, biedt een geweldige plek om tot rust te komen en te genieten van al het moois dat Duitsland te bieden heeft. Met betaalbare vastgoedprijzen en een overvloed aan natuurpracht, is dit een bestemming waar je keer op keer naar terug zult willen keren. Maak van Rothenburgobdertauber jouw tweede thuis en geniet van de rust en kalmte van dit prachtige dorp.