4 redenen om een coach te worden

4 redenen om een coach te worden

Het is natuurlijk heel mooi om andere mensen te kunnen helpen, dit kan op allerlei verschillende soorten vlakken, je kun ze helpen door bijvoorbeeld een dokter te worden of een ziekenhuisassistente, maar je kunt ook nog mensen op een andere manier helpen. Zo kun je ook mensen helpen om mentaal beter te worden, dit kan als je een coach zou worden. Als je zit te twijfelen om coach te worden, lees dan vooral verder, hieronder geven we je namelijk vier redenen waarom je een coach zou moeten worden.

Je kan mensen helpen

De eerste reden en de reden waarom de meeste mensen er voor kiezen om een van de Coachopleidingen van Inzicht te doen, is zodat je mensen kan helpen. Mensen die behoefte hebben aan een coach, lopen vaak tegen iets aan. Als je goed bent in luisteren en advies geven, dan kan dit een hele positieve impact hebben op hun leven. Je helpt ze bij het overwinnen van hun demonen, wat voor een heel goed gevoel kan zorgen bij jezelf.

Je blijft ten allertijden zelf groeien

Een ander positief iets, is dat je ten allertijden ook zelf blijft groeien als je een coach bent. Je komt heel veel verhalen tegen van mensen en dit kan jou ook aan het denken zetten. Ondanks dat je het dus niet zelf hebt meegemaakt, maar degene die naar je toe komt, kun je hier alsnog van leren en het ook toepassen op je eigen leven als dit uiteindelijk van toepassing blijkt te zijn. 

Je hebt flexibiliteit en vrijheid

Wanneer je een coach bent, zul je merken dat je een hoop flexibiliteit en vrijheid zult hebben, je bepaald namelijk je eigen werktijden en bepaald zelf wanneer mensen op afspraak bij je kunnen komen. Hierdoor zul je ook makkelijker met vakantie kunnen gaan als je zou willen. Als je op zoek bent naar veel flexibiliteit en vrijheid, maar toch geen coach wilt worden, kijk dan eens bij het detacheringbureau doen'r voor de mogelijkheden.

Je kunt betekenisvolle relaties opbouwen

Als laatste voordeel van een coach worden, is dat je betekenisvolle relaties kan opbouwen met mensen waarmee je de gesprekken hebt. Dit kunnen relaties zijn die je hele leven van pas kunnen komen, het maakt niet uit op welk gebied. Misschien houd je er zelfs nog wel een paar vrienden of vriendinnen aan over, omdat je het zo goed kan vinden met hun.